About
Playlists
Sign up
1

2| Workshop Mentale Gezondheid | Zelfzorg

Join
OverviewBadges

2| Workshop Mentale Gezondheid | Zelfzorg

Join

Content

We weten allemaal dat als een auto wilt rijden, dat wij deze met benzine moeten vullen, dat we regelmatig de olie moeten controleren en de banden wat lucht moeten geven. Om een banksaldo te zien groeien, moeten we stortingen hebben. Maar hoe vaak nemen we de tijd om na te denken of we onszelf geven wat wij nodig hebben om te bloeien en goed te leven?

Vooral in uitdagende tijden zoals nu met de pandemie, ecologische rampen en een oorlog in Europa; kan het moeilijk zijn om voor je geestelijke gezondheid te zorgen. Het kan gemakkelijk voor ons zijn om onze geestelijke gezondheid als vanzelfsprekend te beschouwen; prioriteit te geven aan andere dingen en om onze zelfzorg uit te stellen tot volgende week. In deze activiteit gaan we in op dingen die iedereen kan doen. Hieronder vind je 9+1 tips op het gebied van zelfzorg, daarna gaan we in op het POSSEE model, wat ondersteund in het creëren van haalbare doelen.


Zelfzorg Deel 1


Zelfzorg Deel 2


Resources

  • Het POSSEE Model

Get activity badge

2| Workshop Mentale Gezondheid | Zelfzorg Get this badge

De eigenaar van deze badge leerde strategieën kennen voor een beter welzijn en koos een strategie die nog niet eerder in het dagelijks leven werd geïmplementeerd om deze te gebruiken voor het verbeteren van hun geestelijke gezondheid.

Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
1. Kijkend naar de 9+1 tips voor je mentale welzijn in de afbeeldingen: welke doe je al? Was het gemakkelijk voor je om ze in je leven toe te passen? Waarom doe je deze specifieke dingen?

2. Kies een strategie van de negen of bedenk er zelf een die je in je leven zou willen implementeren om je mentale gezondheid te verbeteren. Welke kies je? Hoe vaak ga je het doen? Schrijf een concreet plan aan de hand van de POSSEE methode.


Skills

ESCO
#promote mental health
Personal development
Added to playlist (1)
Time to complete: 20 minutes
Share:

Organisers

IkbenOpen

Used in playlists

Mentale gezondheid workshop
IkbenOpen
Created on Global platform for Cities of Learning
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists