About
Playlists
Sign up
1

Kennismaken met VOOR en DOOR wie #ikbenOpen gecreëerd is

Join
OverviewBadges

Kennismaken met VOOR en DOOR wie #ikbenOpen gecreëerd is

Join

Content

In deze activiteit gaan we het hebben over de twee doelgroepen van #ikbenOpen. We zullen het hierbij ook gaan hebben over het vrijwilligerswerk/partnerschap bij #ikbenOpen en over hoe dit er praktisch gezien uit ziet.

Doelgroep 1 | Extern
Door de activiteiten die wij organiseren proberen wij Nederland mentaal gezonder te maken. Wij proberen eenieder in Nederland te bereiken middels onze activiteiten en proberen zoveel mogelijk met partners in het Mentale Gezondheidsgebied samen te werken om onze krachten en netwerken te bundelen. Elk individu is welkom om deel te nemen aan de activiteiten van onze werkgroepen, waar we later in deze playlist op terug zullen komen. De activiteiten zijn gericht op onze vijf pijlers:
  1. Bewustwording over Mentale Gezondheid creëren
  2. Openheid over Mentale Gezondheid stimuleren
  3. Uitwisseling van ieders verhaal - Steunnetwerk op ons platform creëren
  4. Positieve gedragsverandering om een positieve impact te hebben op eenieders Mentale Gezondheid
  5. Toekomstperspectief en zingeving vergroten

Doelgroep 2 | Intern
Al onze mentale krachten zijn ervaringsdeskundigen of positieve rolmodellen op het gebied van Mentale Gezondheid. Wij bieden hen een veilige vrijwillige werkplek binnen de organisatie. In de organisatie is ruimte om kwaliteiten te versterken, uitdagingen aan te gaan en op persoonlijk gebied te ontwikkelen. Door eigen ervaringen en meningen te delen hopen wij anderen te bereiken en herkenning te bieden om op die manier samen mentale gezondheid bespreekbaar te maken en de eerste stap te zetten naar een mentaal gezond Nederland.




Wordt een mentale kracht!
Als je mentale kracht wilt worden bij #ikbenOpen zijn er enkele stappen die je doorloopt:
  1. Je neemt deel aan een online kennismakingsbijeenkomst van #ikbenOpen. In deze bijeenkomst wordt informatie gegeven over de organisatie en is er ruimte om vragen te stellen. Mocht je hier interesse in hebben en hem nog niet gevolgd hebben: neem dan contact op met vrijwilligers@ikbenopen.nu.
  2. Je krijgt na de kennismakingsbijeenkomst een inschrijfformulier toegestuurd en de link naar deze playlist
  3. Je wordt toegevoegd op de werkplekken waar jij interesse in hebt en je wordt gekoppeld aan jouw eigen buddy (hierover in de latere activiteiten meer informatie)

Wij vinden het belangrijk dat je binnen #ikbenOpen werk doet wat past bij jouw eigen passies en interesses. In overleg kunnen wij de beste plek voor je vinden en er is ten alle tijden ruimte om zelf met ideeën te komen en deze uit te werken.

Als mentale kracht is het werk wat je doet flexibel. Je kunt rekenen op één online vergadering per maand per werkgroep van één uur. Daarnaast werk je zelfstandig aan de taken die jij zelf in overleg kiest. Wij bieden ten alle tijden de mogelijkheid om eerst vrijblijvend mee te kijken met een werkgroep en om tussentijds te wisselen van werkgroep.

Wordt partner!
Wij zijn altijd op zoek naar pro-actieve samenwerkingen, want wij kunnen het niet alleen. Samen bereiken we meer door onze kennis/expertise te delen en om onze netwerken te bundelen. Als partner kun je op verschillende manieren betrokken zijn bij #ikbenOpen, waaronder: het schrijven van een column, een workshop organiseren in samenwerking en onderdeel zijn van een live sessie op Instagram waarbij wij open in gesprek gaan. Zie voor meer informatie het bijgevoegde document ''Het Partnermenu''.


Resources

  • Het Partnermenu
  • Flyer #ikbenOpen

Get activity badge

1

Kennismaken met VOOR en DOOR wie #ikbenOpen gecreëerd is Get this badge

You have to get 1 badge in this project
In deze activiteit ben je meer te weten gekomen over de twee doelgroepen en de partnerschappen van #ikbenOpen. Wij hopen natuurlijk dat je interesse hebt in ons platform als deelnemer, mentale kracht of als partner. In deze taak vragen wij je daarom om jouw intenties en interesses op dit gebied.

Mocht je vragen hebben, dan kun je ten alle tijden contact met ons opnemen:
  • Vragen over ''Mentale Kracht worden'' kunnen gesteld worden door een mail te sturen naar vrijwilligers@ikbenopen.nu
  • Vragen over ''Partner worden'' kunnen gesteld worden door ons contactformulier in te vullen
  • Vragen over onze organisatie als ''deelnemer'' aan ons platform kunnen gesteld worden via onze Instagram, Facebook of Website 
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Laat ons weten of je interesse hebt om deelnemer/mentale kracht/partner te worden en waar deze interesse vandaan komt. Wat zijn je verwachtingen?

Wanneer je geen interesse hebt, dan horen wij graag feedback. Op die manier kunnen wij ons platform versterken en kunnen wij groeien.

Skills

ESCO
#involve volunteers
ESCO
#promote mental health
ESCO
#officiate civil partnerships
Career and job readiness
Added to playlist (1)
Time to complete: 20 minutes
Share:

Organisers

IkbenOpen
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists